MEHED KOOS, ELU HOOS!

09 märts 2017

KITMAN THULEMA AS


Vanameeste külaskäigu algus oli väga meeldiv: esimese päringu peale soovist külastada ettevõtet, teatas meeldiva häälega assistent Helina: palun, palun  tulge ja kas tahate esitada ka palju küsimusi.Vastavalt sellele tahtis ta leida väärika töötaja meie pärimistele vastamiseks. Ja tõesti – meile tutvustas tehase toodangut ja tehnoloogiat „nõuka“  ajast Kiti-tehases töötanud väga aktiivse oleku ja mõnusa jutuga Tiit Eiljärv.    
Mida nägime ja teada saime:
*Alustati üle 80 aasta tagasi atrade, loorehade, jalgrataste valmistamisega  ja isegi puuraamil autode kokkupanekuga.
*Tehas on käesoleval ajal 180 töötajaga kaubanduskeskkondade ja avalike ruumide arendaja, sisustuse tootja ja turustaja.
*Toodab rohkem,kui Eest suudab vastu võtta, seetõttu on eksport väga olulisel kohal kuni 50% toodangust (momendill tehti tööd prantslastele).
*Kitmani tooteid võib leida Hilton Park Hotellist,Soome Eduskonnast, Omnivast, Kia Motorsist, Tampere ülikoolist ja paljudest muudest kohtadest: näiteks kaheksa Selveri kaupluse sisseseadet ootas üleandmist.
*“Oluline on luua väärtust, mitte seda ringi jägada“: on tehase juhi Ilo Rannu  moto. Nende sõnade kinnitust oli  ilus vaadata tehases, milles tehti sõna otses mõttes tööd.“Muudatusi ei tasu karta:oleme motiveeritud trende ja nutikaid asju looma. Selleks et midagi muutuks peab ise muutuma“:arvab ta veel   ja ka seda oli vanameestel oma silmaga kogeda.
*Nägime uusi kaasaegseid seadmeid, roboteid , mis ajasid oma robotite asju vaiksemal või kõvemal moel, uut pulbertehnoloogial viimistlusliini ja palju muud kaasaegset ning ka „nõuka“ ajast  parinevaid ,ikka veel rivis,
Seekordsed osavõtjad

Keerulise laserpingi juhtpaneel
stantse.
*Tehase tooted on nomineeritud Eesti disainiauhindadele.
Kõiki nähtut ja kuuldut  ei ole võimalik siin ära tuua, siis piirdume suure tänuga meie vastuvõtjatele ja  on pagana kena veelkord konstanteerida ,et Eestis tehakse tööd.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar