MEHED KOOS, ELU HOOS!

20 detsember 2015

Külaline Ukrainast!


Teisipäeval, 15. detsembril osales meie klubiõhtul eksootiline külaline Ukrainast, kiievlane Nikolai Dvornitshenko. Mees on juba 70 aga jätkab oma töömehe teed Ukraina Teaduste Akadeemia Elektrotehnika Instituudis insenerina. Töö teeb meid vabaks ja aitab ka elus püsida.
Elu Ukrainamaal pole just kergete killast, sõda kestab juba 1,5 aastat. Pealinnas Kiievis on peale Maidani ülestõusu lõpetamist olukord rahunenud. Riigil on oma vabalt valitud Raada,
president ja töötav valitsus, kus küll alatihti rusikavõitlust harrastatakse. Ukraina mehed on tulised ja otsekohesed, mitte mõned kirjute sokkidega intelligendi hakatised. Riigiasutused,
ülikoolid, tehased, transport, st. infrastruktuur toimib.Probleem nr. 1 on korruptsioon.
 Nikolai töökohas pole kütet veel sisse lülitatud, eelmise talve võlg veel tasumata. Ruumides on 14 kraadi sooja, mistõttu tööaeg on nii hommikul kui õhtul 1 tund lühendatud, töötasu aga mitte. Nikolai väidab, et teenib ca 2000 grivnat kuus, lisaks samapalju pensioni, milledest küll maksud maha arvatakse. Aga ikkagi: Horosho!. Valuutakurss  1€ ca 25 grivnat.
Tähtis teave otse allikast: nende lemmiktoiduaine SALO, pekk, on kõvasti kallinenud ja maksab juba 2...3€/kg. Pool liitrit vedelikku, mille peale salot haugatakse maksab pisut vähem, pidi aga hää ja krepka olema.
Teravat lõunamaa reisipalavikku  Nikolai meis ei tekitanud, aga pole need ukrainamaa vanamehed nii väetid ja viletsad ühti. Mees jõudis lisaks Tallinnale Stockholmi külastada ja tema tütar koos tütretütrega nädala Rovaniemis Jõuluvanal külas viibida.
Nikolai- vasakult esimene


Valdeko

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar